Dit simpele Mediteraanse gerecht is eigenlijk vlug klaar en daar houd ik wel van
Groente aardappelen en zalm lekker gekruid wat de oven ingaat
Broccoli vind ik op deze manier het lekkerst ,ik houd niet van gekookte broccolie
lekker gegrild en knapperig zo heb ik het graag
Ik maak eerst het kruidenmengsel
Paar lepels sesamzaad (geroosterd en even met de vijzel stampen )
Theelepel gerookte paprika
gewone paprika
Halve lepel komijnzaad
theelepel korianderzaad
Theelepel ras el hanout
theelepel gedroogde herbes de Provance
1 theelepel fenegriek poeder ( gezond en glucose
verlagend en ontstekingsremmend)
Witte of zwarte peper naar smaak
Alles bij elkaar mengen ...lekker schaaltje kruiden
Zalm 250 gram
broccoli
cherrytomaatjes
ui
knoflook
2 aardappels
kruiden ;rozemarijn en thijm vers
citroensap
olijfolie
Oven voorverwarmen op 200 graden en bakplaat eruit halen.
Ik heb grote aardappels die snij ik in stukken en kook ze even 10 minuten de rest is al in 20 minuten klaar i de oven
De aardappels doen er langer over daarom even koken
Broccoli en ui in een schaal ook de cherrietomaten en daar doen we al een lepel
kruiden over en flinke scheut olijfolie wat we met de handen mengen
Als de aardappels gekookt hebben even in vergiet laten uitlekken
Op de bakplaat leg ik bakpapier en schud er de groente op
Zalm; citroensap boven uit knijpen en rijkelijk bestrooien met de kruiden
en wat knoflook op leggen en midden op de ovenplaat leggen
Aardappels in de schaal en de rest van de kruiden over strooien en ook rijkelijk olijfolie erop en
ook met de handen goed door elkaar mengen
En ook die schudden we op de ovenplaat
Verse thijm over scheuren en takjes rozemarijn ertusssen
De ovenplaat kan voor een minuut of 20 tot een half uur in de oven op 200 graden
Ondertussen maak ik wat citroenmayonaise
paar lepels mayo (Zaanse)met een halve citroen en peper en dragon fijn knippen erboven.
heerlijk sausje voor over de zalm
Alles is klaar lekker eten!!!