Pindasaus ....maar dan op mijn manier!!
3 lepels zoutarme pindakaas
1 kleine ui zeer fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook heel fijn gesnipperd
2 a 3 lepels k zoutarme ketjap
1 rode peper ook heel fijn gesneden
1 lepel citroensap ...
pakje kokosmelk
mespunt sambal
djinten ,
ketoembar
arachideolie of sesamolie
Arachideolie in de pan en uitje knoflook en Spaanse peper even aanbakken zacht vuur een minuut of 5.
Ketjap sambal citroensap er bij
Pindakaas ,een paar flinke lepels (ligt eraan hoeveel saus je wilt hebben)
De rest van de kruiden op smaak erbij
alles goed door roeren en de kokosmelk er doorheen.
Is de saus te dik dan wat heet water toevoegen
Een paar minuten doorlaten koken ....dag erna is het op zijn lekkerst
Sate met pindasaus je mag me er voor wakker maken