Er zijn van die dagen en dan wil je good feeling food.
Dat is dit ook ,ook al is de pasta vervangen door courgetini hij is zo lekker ....
Had ik ook nooit verwacht hoor ,want ik ben een echte pastafan
Het heeft even tijd nodig ik tel voor de kippenpoten altijd een uur ,maar daar word de sus lekker van en de kippenpoten
Voor 2 pers
2 kippenpoten
2 courgets; ik tel p.p. 1 courgette
grote ui
2 tenen knoflook
tomatenpuree (Del Monte z/a)
1 blik tomaten
creme frache
1 glas rode wijn
scheut balsamico azijn
kruiden vers; Lavas(maggiplant) rozemarijn,thym ,basilicum
Peper
Italiaanse gedroogde kruiden
gerookte paprika
Parmezaanse kaas om zelf te raspen (z/a is geraspte kas van Ementhaler)
Olijfolie in de pan ,ui en knoflook fijn snipperen
en langzaam aanbakken
Ik haal het vel van de kippenpoten ,vel is alleen lekker als het gebakken of gegrild word,word het gegaard in saus word het niet knapperig
Poten even kruiden met peper en paprikapoeder en mee laten bakken bij ui en knoflook
Als het wat bruiner is geworden, tomatenpuree erbij
en het blik tomaten ,goed door scheppen.
Wijn erbij en de droge kruiden en balsamicoazijn.
en dan op goed gevoel wat water toevoegen
Verse kruiden in de pan(niet de basilicum die gaat er op het laatst bovenop) deksel erop en laat een uurtje pruttelen.
Ondertussen kun je de courgette door de spirelli laten snijden het is net een puntenslijper en het werkt fantastisch
En de kaas raspen
As de kip gaar is een paar lepels crème frache door de saus roeren , even proeven of het naar je zin gekruid is
Nu kun je de courgettini even vlug wokken ,maar ik kies er nu voor om die op te warmen in de saus
Dan is het gelijk omhuld door de saus en vlug warm
Nog wat baslicum snijden en erop strooien en op je bordje wat geraspte kaas