Gevulde courgette ik kom er achter dat ik dit recept nog niet heb verwerkt
Ik maak het al jaren ,nu dan zoutarme maken en hier even plaatsen.het gerecht gaat de oven in ,lekker makkelijk en vlug klaar
Wat hebben we nodig voor 2 pers
1 courgette
1 ui
2 tenen knoflook
1 blik tonijn op oliebasis
peterselie en selderijblad
paar cherrytomaten
1 bakje crème frache
geraspte kaas (Maaslanderkaas zit minder zout in of neem geitenkaas en zelf raspen)
Peper uit de molen
theelepel harissa ,als je van pittig houd
gerookte paprikapoeder
Jamaican Jerk
Oven voorverwarmen op 200 graden
Courgette uithollen gaat het best met een lepel
even bakken in wat olijfolie
ondertussen ui en knoflook fijn snijden
Blik tonijn open maken en even in de zeef uit laten lekken
Courgette in de ingevette ovenschaal leggen en kruiden met jamaican Jerk en tomaatjes halveren en in de
courgette leggen
ui en knoflook even glazig bakken met het groentevlees uit de courgette
In een kom tonijn ,ui met knoflook en het groenterasp,creme frache en alle kruiden
ook een handje geraspte kaas....de kruiden fijn snijden en erbij doen
Alles goed mengen en de holle courgette ermee vullen
Beetje geraspte kaas erop strooien en dan de oven in
na een half uur is het gerecht gaar en klaar.
Het vult enorm ,je hoeft er echt niks meer bij te eten.