Pesto je kunt ze kopen in potjes ,er zit dan veel zout
vandaag ga ik het zelf maken ,
ik doe er wel Parmezaanse kaas in
Plantje basilicum ...daar nemen we de blaadjes van
handje pijnboompitten die we even roosteren
1 teen knoflook even fijn snijden
stuk Parmezaanse kaas die we raspen
goede zachte olijfolie +
citroensap
kom met vijzel
In de kom doen we eerst de fijngesneden knoflook
fijn vijzelen tot een massa
Ik doe de blaadjes van de basilicumplant even fijnsnijden voor het de vijzel kom in gaat
dan mee vijzelen met de knoflook tot het bijna een pasta is
de geroosterde pijnboompitten erbij ook fijn maken
dan een flinke eetlepel van de geraspte kaas erbij
Alles goed vijzelen en dan de olijfolie een paar lepels er langzaam bij gieten
Citroensap op smaak erbij en wat peper ,even goed door lepelen
Kan de ijskast in..wil je het wat langer bewaren zorg dat het onder olijfolie staat.
mijn F.B pag. Zoutarm maar wel lekker, je mag altijd liken
Maak jouw eigen website met JouwWeb