Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Altijd wel potten zongedroogde tomaten in huis gehad ,maar er blijkt toch wel heel veel zout in te zitten ,en aangezien zo`n potje in een paar dagen leeg is ,word het tijd om dat zelf te gaan maken

Er staan natuurlijk genoeg recepten ervan op het internet en dat is ook mijn leidraad geweest hoe hoog de oven moet staan en hoe lang lang ongeveer in de oven.



Ik heb gekozen voor;

kleine  zoete tomaatjes 1 kg 

olijfolie

knoflookpoeder 

peper uit de molen

2 tenen knoflook

takjes verse thym

rozemarijn

 

Oven voorverwarmen op 125 graden (hete lucht)

bakplaat er uit en er bakpapier op leggen 

tomaatjes halveren en op de plaat leggen

peper uit de molen op strooien en ik nam knoflookpoeder en strooide er lekker mee

Verse thym raspen tussen de vingers  en erop strooien.

Olijfolie erop sprenkelen en dan de plaat de oven in voor circa 2 uur op 125graden.

Dit geld voor deze kleine tomaatjes , neem je grotere ,doe ze dan toch klein snijden 

en kijk na 2 uur of ze al wat ingedroogd zijn ,ze mogen niet zwart worden.

Anders laat je ze wat langer in de oven.

Plaat eruit ,en de tomaatjes af laten koelen

 Neem een schone pot met deksel

Doe er de tomaatjes in en vul  het met wat kruiden wat je lekker vind ,

ik deed er nog kleine stukjes knoflook in en

een takje thym en een takje oregano  Dan de olie erop (olijfolie of zonnebloemolie)

Sluit goed af en zet de pot in de koeling 

Heerlijk bij veel gerechten ,salades pastasausen,het smaakt altijd.

 

Wil je de zongedroogde tomaatjes wat langer bewaren ???

Dat kan

Zorg voor heel schone potten (even uitkoken)

Olie even verwarmen die je gaat gebuiken