Altijd wel potten zongedroogde tomaten in huis gehad ,maar er blijkt toch wel heel veel zout in te zitten ,en aangezien zo`n potje in een paar dagen leeg is ,word het tijd om dat zelf te gaan maken
Er staan natuurlijk genoeg recepten ervan op het internet en dat is ook mijn leidraad geweest hoe hoog de oven moet staan en hoe lang lang ongeveer in de oven.
Ik heb gekozen voor;
kleine zoete tomaatjes 1 kg
olijfolie
knoflookpoeder
peper uit de molen
2 tenen knoflook
takjes verse thym
rozemarijn
Oven voorverwarmen op 125 graden (hete lucht)
bakplaat er uit en er bakpapier op leggen
tomaatjes halveren en op de plaat leggen
peper uit de molen op strooien en ik nam knoflookpoeder en strooide er lekker mee
Verse thym raspen tussen de vingers en erop strooien.
Olijfolie erop sprenkelen en dan de plaat de oven in voor circa 2 uur op 125graden.
Dit geld voor deze kleine tomaatjes , neem je grotere ,doe ze dan toch klein snijden
en kijk na 2 uur of ze al wat ingedroogd zijn ,ze mogen niet zwart worden.
Anders laat je ze wat langer in de oven.
Plaat eruit ,en de tomaatjes af laten koelen
Neem een schone pot met deksel
Doe er de tomaatjes in en vul het met wat kruiden wat je lekker vind ,
ik deed er nog kleine stukjes knoflook in en
een takje thym en een takje oregano Dan de olie erop (olijfolie of zonnebloemolie)
Sluit goed af en zet de pot in de koeling
Heerlijk bij veel gerechten ,salades pastasausen,het smaakt altijd.
Wil je de zongedroogde tomaatjes wat langer bewaren ???
Dat kan
Zorg voor heel schone potten (even uitkoken)
Olie even verwarmen die je gaat gebuiken