Ik dacht aan deze gekkigheid ga ik niet beginnen ,ik noem het ook gewoon wolkenbroodjes ,
in America waar het vandaan komt heet het oopsies
Broodjes zijn het ook niet,het lijkt er niet op ,maar het zijn luchtige wolkjes die je kunt beleggen
met wat je maar lekker vind.
Opensnijden en er wat tussen doen gaat ook niet.
Waarom ik ze gemaakt heb ??? Ik heb verschillende roomkazen in de koeling
en nu wilde ik wat anders als Pannenkoeken
Het is zo klaar en lekker met beleg
We hebben niet veel nodig
voor ongeveer 10 wolkjes
3 eieren
1/4 theelepel bakpoeder
3 lepels romige kaas ,ik heb ricotta ,maar kan met huttenkäse ,Philadelphia of wat je in huis heb
ik gebruikte nog wat zoetstof
Oven voorverwarmen op 150 graden
op de bakplaat leggen we bakpapier
De eieren gaan we scheiden. Eiwit in een vetvrije schaal.
Klop de eiwitten stijf met het bakpoeder ik doe het met de mixer gaat het snelste.
het eigeel kloppen we op met de 3 lepels ricotta
goed door elkaar met een garde
Daarna spatelen we het door het eiwit ,het moet luchtig blijven dus doe voorzichtig,ik doe er wat zoetstof bij
Met een lepel leggen we hoopjes van het mengsel op het bakpapier en dan gaat het de oven in
na ongeveer 17 minuten a 20 minuten is het gerecht klaar..We kunnen de wolkjes uit de oven halen ,het ruikt heerlijk,Ik kan niet wachten tot het wat is afgekoeld
het is nog geen etenstijd ,maar ik ga toch wat eten ,het is dan wel KHA,
maar ik heb zelfgemaakte jam die wil ik wel eens uitproberen hierbij.
Lekker is het mjammie ,nog eentje met kaas en met etenstijd met een eitje
Ik loop op wolken
Ik heb er een paar bewaard in een plastic zak in de ijskast voor morgen ,niet te lang bewaren natuurlijk
Het zijn allemaal verse producten zonder toevoegingen ...