Dit is een makkelijk en snel recept om iets te maken bij de koffie,en ontzettend lekker
het gaat zo snel dat ik vergat foto`s te maken tijdens het proces en voorbereiding.
Die maak ik als ik deze koek nog eens maak.
Je kunt alleen voor pruimen kiezen of alleen voor abrikozen.
ik heb ze allebei in huis en gebruik ze dan ook alle twee
wat hebben we nodig ...;
mixer
rond bakblik of springvorm
bakpapier ,zo handig om de koek uit een gewoon bakblik te halen
Oven voorverwarmen op 170 graden
150 gram roomboter
100 gram suiker
100 gram bloem
50 gram amandelmeel (geeft zo`n lekkere smaak)
2 theelepels bakpoeder
3 eieren
6 pruimen of 6 abrikozen of mixen
beetje bloem voor het fruit
Boter en suiker bij elkaar in schaal en met de mixer goed door elkaar mixen
èèn voor èèn het ei er door mixen tot romige massa
Bloem ,amandelmeel en bakpoeder bij elkaar even doorroeren en bij het
roomboter eimengsel even door mixen.
Vorm invetten of bakpapier erin leggen en het romige mengsel in de vorm schenken
en goed verdelen
Abrikozen in tweeën snijden en de pit eruit
pruimen groot in zessen, en klein in vieren snijden en pit eruit
Even de open kant van het fruit door het bloem halen (zakt het niet helemaal naar beneden ..hoop je dan)
en over de koek verdelen.
Koek gaat de oven in voor 35 a 40 minuten even prikken op het laatst met sate prikker
gaar is prikker is dan droog
Hij rijst mooi op het fruit zie je dan niet meer
Koek uit de oven en af laten koelen
Lang kun je er niet vanaf blijven het ruikt zo lekker
Strooi er wat poeder suiker over en ook lekker...... natuurlijk wat slagroom