Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » zalm en gegrilde groente van de ovenplaat

Dit simpele Mediteraanse gerecht is eigenlijk vlug klaar en daar houd ik wel van 

Groente aardappelen en zalm lekker gekruid wat de oven ingaat 

Broccoli vind ik op deze manier het lekkerst ,ik houd niet van gekookte broccolie 

lekker gegrild en knapperig zo heb ik het graag

Ik maak eerst het kruidenmengsel


Paar lepels sesamzaad  (geroosterd en even met de vijzel stampen )

Theelepel gerookte paprika

gewone paprika 

Halve lepel komijnzaad 

theelepel korianderzaad

Theelepel ras el hanout

theelepel  gedroogde herbes de Provance

1 theelepel fenegriek  poeder ( gezond en glucose

verlagend en ontstekingsremmend)

Witte of zwarte peper  naar smaak

Alles bij elkaar mengen ...lekker schaaltje kruiden 

20170804_10.jpg

Zalm 250 gram

broccoli

cherrytomaatjes

ui 

knoflook

2 aardappels

kruiden ;rozemarijn en thijm vers

citroensap

olijfolie



Oven voorverwarmen op 200 graden en bakplaat eruit halen.

Ik heb grote aardappels die snij ik in stukken en kook ze even 10 minuten de rest is al in 20 minuten klaar i de oven 

De aardappels doen er langer over daarom even koken

Broccoli en ui in een schaal ook de cherrietomaten en daar doen we al een lepel 

kruiden over en flinke scheut olijfolie wat we met de handen mengen

Als de aardappels gekookt hebben even in vergiet laten uitlekken

Op de bakplaat leg ik bakpapier en schud er de groente op

Zalm; citroensap boven uit knijpen en rijkelijk bestrooien met de kruiden

en wat knoflook op leggen en midden op de ovenplaat leggen

Aardappels in de schaal en de rest van de kruiden over strooien en ook rijkelijk olijfolie erop en 

ook met de handen goed door elkaar mengen

En ook die schudden we op de ovenplaat

Verse thijm over scheuren en takjes rozemarijn ertusssen

 De ovenplaat kan voor een minuut of 20 tot een half uur in de oven op 200 graden

Ondertussen maak ik wat citroenmayonaise 

 paar lepels mayo (Zaanse)met een halve citroen  en peper en dragon fijn knippen erboven.

heerlijk sausje voor over de zalm

Alles is klaar lekker eten!!!