Home; zoutarme recepten » groente » Spruitjes maar dan oosters

 

 

We gaan spruitjes eten en dit is zo lekker ,ook degene die niet van spruitjes houden gaan overstag ,

...en men kijkt raar ...want zo lekker kunnen spruitjes smaken.

 


Voor 2 pers.

1 pond spruitjes

250 gram varkensvlees beetje vet

1 ui

3 tenen knoflook

Spaanse peper

citroensap

Ketjap  z/a

gembersiroop 1 lepel

peper 

nootmuskaat

een kwart blokje zoutarme kippenbouillontablet

je kunt er nog wat sambal bij doen naar smaak of harissa er zit veel minder zout in.

 

 1 lepel pindakaas

handje  zoutarme cashew noten

sesamzaadjes

bosuitjes 2 stuks

koriander gedroogd of vers

sesamolie om te bakken


Vlees in reepjes snijden en de marinade maken van de kruiden  die staan boven pindakaas

ui klein snijden en knoflook heel fijn net als het pepertje ook bij de marinade 

Zet het vlees zo een paar uurtjes weg

Spruitjes schoonmaken  en halveren, wassen en koken tot het bijna gaar is.


Wat sesamolie in de wok en vlees met marinade ongeveer een minuut of 15 laten bakken 

Lepel pindakaas erbij en goed doorroeren , beetje water toevoegen en laat even pruttelen

Na 5 minuten de spruitjes in de wok erbij en goed doorroeren 

Laat het gerecht even goed doorwarmen  en klaar is het


Je kunt de cashew noten in de pan erbij doen ,maar ik doe alles op het bordje opmaken

Doe op je  je bord de bosui cashewnoten en sesamzaadjes  en koriander op de  spruitjes verdelen

Lekker met witte rijst en komkommers

 



Ook lekker met kipfilet