Shaksuka een lekkere Medeterraanse lunch of brunch met groente, ei en  kruiden.

De Yotam Ottolenghi methode hanteer ik 

Ik doe er alleen geen suiker in  en geen zout 

OP een grijze dag word je er vrolijk van  die mooie kleur,en op een zomerse dag is het genieten van dit gerecht  om het buiten te eten in de zon.

20180109_4.jpg

Wat hebben we nodig voor 2 personen

4 eieren

2 rode paprika`s

1 ui

2 tenen knoflook

3 tomaten

pakje tomatenpasta of tomato frito

2 theelepels Harissa ( Ik nam de milde )

is te vervangen door cayennepeper...het moet  pittig zijn

halve theelepel komijnzaad

1 theelepel  Ras el Hanout

halve theelepel  za'atar  (bij een Turkse of Marokkaanse winkel kopen)

witte peper naar smaak

peterselie en koriander

olijfolie om te bakken

Grote pan doe er een scheut olijfolie in

Knoflook en ui fijn snijden  en de paprika in blokjes snijden.

 Die bakken we een minuut of 10 in de olijfolie  met harissa  en het pakje tomato frito of tomatenpasta geen blikje tomaten puree (dan moet er teveel water bij)

Kruiden er bij.

na een minuut of 10 de in blokjes gesneden tomaten erbij

Weer een minuut of 10 laten pruttelen ,word het mengsel te droog dan wat water erbij doen.

Kuiltjes maken met een jus of soeplepel en daar voorzichtig het ei in laten lopen.

Op het ei doe ik wat   "ras el hanout 'en peper.

Vuur zacht zetten en een deksel op de pan tot de eieren gaar zijn 

Peterselie erover, en verse of gedroogde koriander

Lekker met een stuk Turks brood of gewoon zo oppeuzelen