Nergens vind je zoveel verse vis als rond het Middellandse zeegebied,Als je het op de visafdeling ziet liggen krijg je al trek.

Vandaag verse sardientjes gekocht in de Spaanse winkel,makkelijk ook te maken op de camping 

Je moet ze wel even schoonmaken ,kleine sardientjes hebben bijna geen schubben ,maar toch proberen even af te srubben met een scherp mesje.ook de ingewanden eruithalen..Gaat makkelijk buik opensnijden net onder de kop, en je trekt zo alles eruit wat we niet eten.Kop en staart eraan laten

 

6 ons sardientjes

platte peterselie ,die zie je veel in Spanje ,daar krijg je de krul peterselie niet

8 tenen knoflook

Citroensap, witte peper, Olijfolie om te bakken.

Bloem om de sardientjes doorheen te halen

Flinke scheut olijfolie in de pan daar bakken we eerst de tenen knoflook in

Sardientjes door de bloem heen halen en dan in de pan waar de olijfolie op hoog vuur staat

Goed aanbakken aan èèn kan pepr bestrooien en na een paar minuten omdraaien

Na een minuut of 3 (ligt aan de grote van de Sardientjes) Citroensap erover heen sprenkelen en bestrooien met Peterselie.

Klaar!!! Eet smakelijk...met een lekkere salade van verse groene asperges met tomaten.