Home; zoutarme recepten » Asperge recepten » lentetaart van asperges en zalm

Met de lente komen  ook de asperges...en als je asperges zeg zeg ik lekker!!

Ook de groene asperges en vandaag heb ik groen asperges ,die hoef je niet te schillen .

Alleen het onderste harde stukje vanaf breken , 

Als je breekt zit je gelijk goed je voelt waar het goede gedeelte begint.


De asperges van de harde stukken ontdoen 

Wassen en koken tot ze beetgaar zijn en afgieten.

Voor 4 personen ;

250 gram asperges

halve courgette

4 ons zalmfilet

4 eieren

200 gram kwark

2 lepels Parmezaanse kaas

geitenkaas half rondje

7 a 8 plakjes bladerdeeg

Peper uit de molen

knoflookpoeder

Chimichurri kruiden (lekker pittig)

gedroogde peterselie

gedroogde Provincaalse kruiden


Bladerdeeg ontdooien 

oven voorverwarmen op 200 graden

springvorm invetten

asperges koken afgieten en in vergiet laten rusten

zalmblokjes op hoog vuur in olijfolie rondom bakken met Chimichurri kruiden peper en knoflook poeder

courgette in plakken snijden.


eieren kloppen en de kwark en geraspte kaas door elkaar kloppen

Kwark is luchtiger als slagroom 

kruiden erdoor kloppen 

Het eimengsel is klaar


 Met de  ontdooide bladerdeeg  bekleed je de ingevette springvorm

Met de vork even de bodem inprikken

beleg met de courgetteplakken 

daarboven op de asperges  daarboven  de zalm

En dan  het eimengsel erover uitgieten

Geitenkaas in brokken erboven op en de taart kan voor 45 minuten de oven in 200 graden




Als de lentetaart na 45 minuten klaar is niet gelijk eruit halen ,oven uitzetten en laat met de deur een beetje open voor een minuut of 5 zo kan het even rusten


lekker nog wat sla erbij ...volwaardige maaltijd