Lekker een hartige taart en filodeeg is zo makkelijk om mee te werken

Filodeeg ontdooien wel in een vochtige theedoek dan blijft het zacht ..en soepel

we maken hem met gehakt kan ook met kipfilet of vegetarisch

 

 

 

Voor 2 pers.

4 a 5 vellen filodeeg 

250 gr gehakt 

1 ui en 2 tenen knoflook

1 stengel prei en 1 aubergine

verse peterselie provencaalse kruiden

peper en paprikapoeder 

ras el Hanout en een mespunt sambal

3 eieren handje geraspte kaas en een

half pakje fètakaas in blokjes

boter om springvorm mee in te vetten ,olijfolie om in te bakken

 

filodeeg ontdooien op de verpakking staat hoe lang, meestal 100 min.

Het gaat allemaal vrij vlug en alles achter elkaar

ui en knoflook fijn snijden en 

prei en aubergine in reepjes en blokjes snijden

oven voorverwarmen

gehakt rul bakken in olijfolie ui en knoflook erbij en peper paprikapoeder eroverheen

groente meebakken en de rest van de kruiden erover heen schudden

Onder tussen eieren kloppen geraspte kaas erdoorheen scheppen en de verse peterselie

fetakaas in blokjes snijden

Springvorm insmeren met boter

Met de filodeeglapjes de springvorm bekleden en een flink stuk over de randen laten hangen ,dan kun je hem dichtvuwen

Vleesgroentemengsel in de springvorm doen 

Mengsel ei  kaas erover en de blokjes fetakaas

met filodeeg sluiten ik deed er nog een lapje filodeeg extra over 

bestrijk de bovenkant met eigeel of mengsel eikaasmengsel

 En dan een half uur in de oven op 180 graden

 

We hadden nog een stukje over ,die eten we de dag erop koud ...ook dat is lekker