Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » Speklapjes Indonesisch gemarineerd knapperig gegrild
20170806_32.jpg

350 gram speklapjes

voor de marinade

2 eetlepels gembersiroop ,

2 eetlepelszoutarme ketjap

2 tenen knoflook

halve Spaanse peper

citroengras een mespunt

halve theelepel korianderzaad

halve theelepel komijnzaad

loempiasaus ;Ik neem Improba saus er zit het minste zout in ,ik heb veel chilisauzen en loempiasauzen vergeleken en deze was voor mij het beste en we nemen 2 lepels en geen heel flesje 1.16 gr zout op 100ml

sesamzaadjes

20170806_6.jpg

 

Knoflooktenen en pepertje klein snijden

We doen alle ingrediënten behalve de sesamzaadjes 

bij elkaar in een schaaltje en mengen het goed door elkaar

Speklapjes snij ik een keer door midden 

en marineer de speklapjes met de marinade

 


Eroverheen strooi ik wat sesamzaadjes en dan gaan de speklapjes een paar uur de ijskast  in

 

20170806_7-1.jpg
20170806_30.jpg

Op de ovenplaat leg ik alufolie om het vet op te vangen 

En rooster uit de oven halen

 en de oven voorverwarmen op 200graden

Ik bak de speklappen  eerst even uit in de koekenpan en leg ze dan op het rooster  van de oven en voor 10

minuten in de oven ,dit geld voor dunne lapjes

regelmatig controleren 

Lekker bij Mihoen met een pikant gembersausje