20161207_25.jpg

Kippensoep;;

ik ga het proberen nu het verkoudheidsvirus in huis heeft  toegeslagen..

Erwtensoep gaat er lekker in die smaakt goed , maar nu deze soep, ga ik het lekker vinden???

Eerste keer zoutarm; wat hebben we nodig

 

 

 

2 Kippenbouten

1 ui en teen knoflook

2 stengels prei

2 wortels

halve knolsederij

2 stengels selderij

tauge

vermicelli

verse kruiden; peterselie......lavas...sellerieblad, lenteuitjes

zwarte peper, kruidenbuiltje 2 zoutarme bouillon tabletten

(bouillontabletten van het Damhert zout 0,14  bouillontabletten van Maggi-minder zout 0,4 gr per 100ml)



20161207_18.jpg

Water met de kippenbouten opzetten, kruidenbuiltje hang je in de pan, de 2 bouillontabletten en lavas, alles laten koken en meegaren tot het kippenvlees goed gaar is na zo`n anderhalf uur

Ondertussen de groente snijden

Als het vlees gaar is kip eruit en de groente erbij ,laatste 10 minuten de vermicellie pas erbij

Kip in kleine stukken trekken ,het is goed gaar en gaat vanzelf

Doen de kip weer lekker in de pan

Als we de soep gaan eten doen we op het bord pas de lenteui en de

tauge erbij...voor de lekkere bite en de andere groene kruiden

peper naar smaak

Stokbrood met kruidenboter  erbij en dan heb je een volwaardige lekkere maaltijd

En ja het smaakte me  heel goed.

Gelukkig  is er nog wat over voor morgen.

 

kruidenboter recept voor zoutarme kruidenboter