Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Het is herfst en wat is het dan lekker om een runderstoofpot te maken,  maar hoe gaan we hem deze keer maken 

Er zit wat Marokaans bij ,maar er gaat wijn bij en pruimenpasta...ook wat Frans...Het heet Fantasia ..maar wel heel erg lekker met al die kruiden die goed ingetrokken zijn.


Ingrediënten

6 ons sucadelappen

2 uien

olijfolie en roomboter

4 teentjes knoflook

1 lepel tomatenpuree

Provencaalse kruiden

1 theelepel gerookte paprika

1 theelepel kurkuma

gemberpoeder

peper

nootmuskaat

1 theelepel ras el hanout

koriander

1 kaneelstokje 

2 laurierblaadjes

 half kopje rode wijn 

paar gedroogde pruimen of pruimenpasta  (ik heb toevallig pruimenpasta mee genomen uit Frankrijk)

150gr kastanjechampignons

 

 

Vlees kruiden met alle kruiden en even laten intrekken 

olijfolie met ongeveer 25 gram roomboter opzetten

als het uit gebruist is, vlees in het vet aanbraden

ondertussen uien en knoflook snijden en bij het vleesmengsel 

mee laten bakken 

Lepel tomatenpuree er doorheen draaien en even mee laten bakken kaneelstokje erbij en de laurierblaadjes.

Afblussen met een half kopje rode wijn en de pruimen of pruimenpasta erbij

en laat het 2/5 uur sudderen.Dan doe ik de champignons erbij,daar wil ik nog wat van terugvinden

laat het een half uurtje mee sudderen...

Word het te droog steeds een beetje water erbij schenken, mag niet helemaal droog komen te staan.

Zoals altijd met stoofpotjes is het de dag erop op zijn lekkerst

en hoef je het alleen maar op te warmen.



Maak jouw eigen website met JouwWeb