Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » Ovenschotel met gehakt
20170113_19.jpg

Heerlijk maaltje als het buiten koud is een pittige groente gehaktschotel,  met een laagje aardappelpuree als dakje

Veel verse groenten

Voor 2 pers

250 gram rundergehakt

paar aardappels

ui en knoflook

2 winterwortels

rode paprika

halve courgette

2 stengels bleekselderij

1 bakje champignons

geraspte kaas; beetje

klein blikje tomatenpuree

peper uit de molen 

chilipoeder halve theelepel

halve theelepel paprikapoeder

halve theelepel ras el hanout

persillade (peterselie met knoflook gemengd )

Voor de aardappelpuree 

flinke lepel crème frache en melk

peper uit de molen

We schillen eerst de aardappels en koken tot ze gaar zijn

ondertussen alle groenten snijden fijne plakjes

Olijfolie in de pan en ui en knoflook aanbakken

 de rest van de groenten erbij,  behalve champignons 

Die doen we apart bakken

Laat de groente op hoog vuur even  goed aanbakken 5min.

Groente aan de kant schuiven ,andere kant doen we het gehakt even goed rul bakken

Alle kruiden bij het gehakt en goed met de vork rul bakken 

Is dat mooi bruin gebakken alles mengen door elkaar, en een blikje tomatenpuree erbij , nog op smaak maken als het nodig is en  op een lager vuur laten garen

Ondertussen bakken we de champignons in een andere pan in de roomboter

Oven voorverwarmen op 180 graden (hete lucht)

We maken puree van de aardappels met crème frache en melk tot het lekker smeuig is wat peper uit de molen er doorheen.

Champignons bij het gehaktgroentemengsel 

Ovenschotel invetten op de bodem doen  we het gehaktmengsel

daar bovenop de puree (..op mijn schotel ligt niet veel puree ..omdat ik maar een klein hapje ervan neem)

Beetje geraspte kaas erover en dan voor 20 min . de oven in op

180 graden

Eet smakelijk