Hele dag regen word er gemeld en het klopt wel

ook nog een frisse dag ,en laten de tomaten nu volop

te verkrijgen zijn en nog goedkoop of in de aanbieding ook.

Tijd voor tomatensoep met balletjes

Romige soep en we eten er stokbrood met kruidenboter bij..Lekker!!

De kruiden staan er mooi bij in de tuin 

voor de bouillon neem ik ;

Lavas

sellerijblad

basilicum

en peterselie

Bouillonblok van Damhert

peper uit de molen

20170701_3.jpg

Voor de soep

1 kg tomaten

1 rode peper

1 ui

2 tenen knoflook

3 stengels bleekselderij

thym en rozemarijn 

olijfolie

1 blikje tomatenpuree

1 zoutarme runderbouillontablet


Voor het gehakt;

2oo gram gehakt

harrismapasta of harrismapoeder

paprikapoeder

peper 

nootmuskaat


Ik zet water op met de kruiden en neem  2 ons rundergehakt die ik ga kruiden .

Kleine balletjes van draaien en als de bouillon kookt langzaam in de bouillon laten zakken

20170701_12.jpg
20170701_15.jpg

oven voorverwarmen op 200 gr. hete luchtoven

De  trostomaten   gaan op de ovenplaat  de oven in zodat de velletjes los laten

Ik leg er eerst bakpapier op thym en rozemarijn strooi ik erop.

Daar bovenop de gehalveerde tomaten , met olijfolie besprenkelen een half uur  de oven in

Plaat eruit halen en de tomaten af laten koelen

De velletjes kun je er zo makkelijk van af halen


20170701_9.jpg
20170701_14.jpg

20170701_18.jpg


Knoflook ui en Spaanse peper snijden we klein en gaan we bakken in de olijfolie tot het lekker zacht is geworden

Bleekselderij in reepjes snijden en bij uimengsel even mee laten bakken

blikje tomatenpuree erbij even mee laten bakken en goed doorroeren 

We doen al de tomatenpulp met kruiden en olie erbij (velletjes gooi ik weg)

De gehaktballetjes in de bouillon zijn al klaar en we lepelen de bouillon bij

het tomatenmengsel tot alles net onder staat en laten het een half uurtje pruttelen.

Naar smaak peper en misschien nog de bouillontablet erbij

Even af laten koelen en dan met de staafmixer mixen tot een mooie romige soep .

Basilicum klein snijden en erbij doen 

De gehaktballetjes uit de bouillon en in de soep 

Op het bord kun je naar wens nog wat room  schenken

Ik zou zeggen ;EET SMAKELIJK!!!!

20170701_22.jpg