Home; zoutarme recepten » Grieks eten » Keftédes (Griekse gehaktballetjes

 

 

Griekse balletjes gehakt heerlijk samen met rode rijst en tzatziki een  echte Griekse maaltijd ,nog een glas ouzo erbij maakt het compleet.

 


Voor 2 personen

250 gr gehakt

2 tenen knoflook

1 ui

1 ei

paneermeel 2 lepels of 2 beschuiten geraspt

half theelepeltje komijn

peper 

paprikapoeder

handje gesneden verse peterselie 

1 a 2 theelepels gesneden munt  ,ben je een liefhebber lekker ruim gebruiken  (gedroogde munt wat minder)Hoort er wel echt in

1 eetlepel ouzo...niet in huis  een beetje citroensap met beetje anijszaad

Chilipoeder  naar smaak (is niet Grieks ik doe het voor de pit)

Olijfolie om te bakken


Ui heel fijn snijden

knoflook door de knoflookpers

ei kloppen in een schaal,ui en knoflook erbij en alle kruiden en paneermeel even goed door elkaar roeren en dan het gehakt erbij en goed doorkneden

Deze farce voor minimaal een half uur  afgedekt wegzetten in de koelkast

daarna gaan we er balletjes van draaien en bakken in de olijfolie

Regelmatig omdraaien nog even een deksel tussendoor erop , en na een half uur zijn  de balletjes klaar

Lekker bruin en knapperig

Beetje knoflooksaus is er  heerlijk erbij en rode rijst en tzatziki



tzatziki