Home; zoutarme recepten » visgerechten » mosterddragonsaus voor over de kabeljauw
20170627_12-1.jpg

 

 

Gezonde maaltijd verse wortels even gaar gekookt met wat peterselie bestrooid.

Gebakken kabeljauwfilet ,met deze romige mosterd dragonsaus...mmm..Het is net niet KHA omdat ik de vis door de bloem heb gewenteld

 

voor 2 pers.

3 ons kabeljauwfilet

4 kleurenpeper uit de molen

meer kruiden niet nodig de saus is erg lekker

citroensap

bloem 

boter om te bakken.

Saus;

1 sjalot

tak verse  dragon  anders een klein theelepeltje gedroogde dragon

250 gram room

1 grote lepel zoutarme mosterd van Damhert

peper uit de molen

halve zoutarme kippenbouillontablet van Verstegen

grote lepel Ouzo,of andere anijsdrank wat je in huis heb


Verwarm de oven voor op 120 graden

Vis kruiden, citroensap er over sprenkelen en even door de bloem  halen,en goed afschudden.

50 gram roomboter in de koekenpan en de kabeljauw om en om bakken en  is  gaar in ongeveer 6 min.

Doe de vis in een ovenschaal en zet deze in de voorverwarmde oven zo blijft het lekker warm.


We gaan de saus maken in de pan waar de vis in is gebakken

Doe een fijngesneden sjalotje in het aanbaksel en een grote lepel ouzo 

schenk je er over heen,het aanbaksel laat los en geeft een lekker smaak aan de saus

Room erdoor,alles goed doorroeren op hoog vuur

Halve bouillontablet erbij peper en de helft van de dragon.

Als het is ingedikt na ongeveer  5 minuten, pan van het vuur de laatste dragon erdoorheen .

Doorroeren en de saus  over de kabeljauw schenken die lekker warm is gebleven in de oven

 


We aten het met worteltjes ,gebakken aardappeltjes erbij, of een lekker salade...de saus smaakt ook prima over pasta