Aardappeltje anders was toch altijd wel lekker,maar als je zoutarm moet eten is dat iets wat niet kan meer...tenminste de potten uit de winkel...we moeten er zelf wat op verzinnen.

Ik ga het proberen voor 2 pers.

oven voorverwarmen op 180 graden

2 flinke aardappels

1 courgette

1 ui

2 flinke tenen knoflook

geraspte kaas in Emmentaler zit het minste zout ..0.64gr = 0.256 mgr natrium in.

100 ml slagroom

peper ,gerookte paprika en zoutarme aromat

aardappels schillen

alles in dunne schijfjes snijden ;ui aardapppel en courgette

Ovenschaal invetten 

 De groente en aardappels in laagjes in de oven schaal leggen ,op elke laag wat knoflook en uien leggen en kruiden op strooien en een laagje geraspte kaas

Als laatste aardappels ,kaas en dan schudden we er de slagroom over

Aluminium folie over de schaal leggen en dan de oven in 

50 a 60 min later is de aardappelschotel klaar.