Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » Kapucijners een beetje anders
20160301_19.jpg

Het is koud vandaag op 1 maart,de meteorologische lente is begonnen...ik heb van alles in huis om een Kapucijner schotel te maken ,ga ik doen ook.

1 pot Kapucijners

4 uien grof gesneden

halve groen een halve gele paprika

2 tomaten

1 ,5 ons reepjesvlees

2 speklappen 

2 eieren

peper, paprikapoeder,kerrie poeder,knoflookpoeder,persillade

Voor erbij piccalilly en zilveruitjes ...van het merk kesbeke ,er zit weinig zout in.

Vleesreepjes kruiden en met de uien goed doorbakken

Speklapjes kruiden ok met veel kerriepoeder

en  doorbakken op matig vuur ,moet lekker knapperig worden 

paprika`s bij de uien als alles bijna gaar is tomaten erbij

Capucijners erdoorheen roeren en goed laten doorwarmen,goed kruiden 

we maken 2 kuiltjes en doen er een eitje in bakken,pepe r en paprikapoeder erover

en de deksel op de pan zo dat de eieren kunnen stollen

Als de eieren klaar zijn speklapjes op de bonenschotel leggen en we kunnen gaan eten

Het heeft zo lekker gesmaakt !!!