Home; zoutarme recepten » Italiaans » mediteraanse schotel

Ik had vandaag zo`n dag dat ik de keuken instapte en nog niet wist wat ik ging koken. 

Kalkoenfilet was het enigste wat ik wist, dat ik daar iets mee moest doen.

De koelkast   nagekeken en legde van alles op de aanrecht....Er begon al iets in mijn hoofd te borrelen, van maak er maar een ovenschotel van.

Waarom Mediteraans,door de vele kruiden en knoflook en olijfolie die ik gebruikte.


Voor 2 pers.

250 gr kalkoenfilet

2 rode uien

150 gr champignons

halve stronk brocolli

halve rode paprika

100 gr peultjes

8 cherrytomaatjes

1 grote zoete aardappel

3 tenen knoflook

half kopje olijfolie

Gedroogde mediteraanse kruiden;Thym,Rozemarijn ,oregano  Jamaican jerk ( Z/A)

flinke tak Lavas

Peterselie lente ui,Koriander

Witte peper ,4 kleurenpeper uit de molen

Parmezaanse kaas

 

 

 


Vlees in blokjes snijden

Een kom vullen met de gedroogde kruiden  en het halve kopje olijfolie  3 tenen knoflook fijn gesnipperd

peper erbij

Alvast wat van deze marinade over het vlees doen en goed doorroeren

Alle groente schoonmaken en klein snijden

Oven voorverwarmen op 200 graden

Ovenschaal invetten ,

Kalkoenfilet in het midden  de groente en de zoete aardappel in blokjes gesneden eromheen

Flinke tak lavas erbij.

Schenk de rest van d marinade olijfolie over de groente en vlees,is het te weinig nog wat bijmaken.

In de oven voor ongeveer een half uur....prik even met een vork anders om te kijken of het gaar is.

De verse kruiden erover strooien en geraspte Parmezaanse kaas

Eet smakelijk