20170424_41.jpg

Het word eens tijd om BabiPangang te maken

het is èèn van de bekendste gerechten uit de Chinees,en ook ik heb het er vaak gegeten.

Maar nu gaan we het zonder zout maken...of het dan ook lekker word...tuurlijk,

Ik ben nu al een tijd zoutarm dat ik   het gelijk proef als ergens zout in zit

De bijbehorende saus staat op een andere pag.

Het vlees gaan we eerst marineren,halve dag is lang genoeg

Ik nam magere hamlappen,maar je kunt  beter wat vetter varkensvlees nemen.

ook maakte ik wat meer gaat de diepvries in

500 gram hamlappen of iets vetter varkensvlees

1 ui

2 tenen knoflook

djahe 1 theelepel

zoutarme ketjap

Chinese  5 kruidenmix

Peper uit de molen

sesamolie

20170423_2.jpg
20170423_5.jpg
20170424_23.jpg

Voor we de lapjes de oven in doen op het rooster,goed droogdeppen

De marinade  bakte ik op met prei en paprika voor de Mihoen.

Oven voorverwarmen op 200 graden  wel het rooster er al uit halen en bakpapier  op de ovenschaal leggen 

voor het vet of vlees sappen op te vangen

Vlees op het rooster leggen en 20 min. de oven in,na 10 min. omdraaien

Ik deed nog even alleen bovenwarmte aan zetten werd het net wat krokanter

Ondertussen het zoetzuur (uitgeknepen) op een schaal leggen

Na 20 min. vlees in reepjes snijden 

en op het zoetzuur leggen

Vlees erop en dan de saus 

babi-pangang saus.dat maakt het af...

Ananas erbij wat komkommer en mihoen met groente...

Wij hebben lekker gegeten!!

 

Ik zou zeggen eet smakelijk