Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » beenham uit de oven

Een mooi mals beenhammetje die ik zelf marineer en dan de oven in voor een mooi krokant korstje te krijgen 

wat hebben we nodig ,dit beenhammetje is ongeveer een pond

 

 

 

 

 

Wat hebben we verder nodig

Honing 

olijfolie

1 lepel zoutarme mosterd

peper en mosterdzaadjes herbes de Provance

mooi beenhammetje

Honing,olijfolie ,mosterd, en herbes de Provance, goed door elkaar roeren

peper over het hammetje strooien 

daarna het  honingmengsel om het hele hammetje smeren 

mosterdzaadjes erop  en een uurtje laten intrekken

oven voorverwarmen op 200 graden 

Hammetje in ovenschaal in de oven schuiven 

de temperatuur dan op 175 graden

en per 100 gr. van je hammetje laat je het 10 min in de oven van 175 graden

 Hammetje van 500 gram  50 min. in de oven

tussendoor nog een keer omdraaien

Uit de oven nemen  even wachten met aansnijden

je kunt hem zo eten (naturel) of met een champignon roomsaus