Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » Biefstuk op oosterse wijze

Ik heb 2 Hollandse biefstukken ...de bedoeling was dat het bief met champignons en gebakken aardappelen zou worden .maar ik kwam er laat achter dat er geen aardappelen in huis waren

Dan maar kijken wat dan..genoeg voor een lekker Oosters maaltje te maken in de kast en koelkast

Ik had Paksoi die kun je lekker even wokken..rijst in huis

Het komt goed.

 2 biefstukken

voor marinade ;

2 lepels sesamolie

2 lepels zoutarme ketjap

lepel citroensap

1 lepel honing 

1 Spaanse peper of naar smaak sambal

Alles door elkaar mengen

Vlees in smalle reepjes snijden en een uurtje laten marineren

Op hoog vuur in de wok het vlees een paar minuten bakken

marinade bewaren eneven opwarmen

Er hoeft geen olie meer bij dat zit al in de marinade.

Zorg dat de rest van je eten klaar is  ,want het is zeer snel klaar

 

Wij aten het met nasi   Paksoi even gewokt met pepertje knoflook en sjalot

erboven leggen we het vlees,marinade die opgewarmd is schenken we eroverheen

We hebben geen saus nodig verder wat sesamzaadjes en lente uitjes maken het gerecht af