Home; zoutarme recepten » Italiaans » vis en garnalen in romige saus voor pasta
20170727_30.jpg

Ik heb garnalen en kabeljauwfilet en ga er een lekkere maaltijd van maken met pasta

in een romige saus ..hmmmmmmm word weer een echt maaltje waar ik niet genoeg van zal krijgen

Staat ook vlug op tafel 


 2 ons kabeljauwfilet

bakje garnalen 150gram

2 sjalotjes

2 tenen knoflook

1 Spaans pepertje

flesje kookroom of gewone room

citroensap

harissa 

zongedroogde tomaatjes 

1 tablet zoutarme kippenbouillon

tapenade van tomaat

Italiaanse gedroogde kruiden

Gerookte paprikapoeder.

Macaroni of andere pasta

olijfolie om te bakken

 

20170727_17.jpg

20170727_18.jpg
20170727_21.jpg

We gaan beginnen,

ui knoflook en peper fijn snijden  en aanbakken in de wok met olijfolie

Pan water opzetten voor de pasta,als het kookt de pasta in het kokende water ,kijk op de verpakking hoelang het koken moet

ik doe er een zoutarme bouillontablet bij

Vis in blokjes snijden,besprenkelen met citroensap en peper

Vis meebakken en doe er een mespunt harissa bij

als de vis gaar is zongedroogde tomaatjes en  tomatentapenade erbij 

Goed doorroeren en dan de garnalen er door heen scheppen (degene die ik heb zijn al gegaard,zijn garnalen rose dan zijn ze al gekookt))

Flesje room erbij

Italiaanse kruiden toevoegen thym en rozemarijn

En je kan natuurlijk altijd nog zelf kruiden toevoegen wat je lekker vind ,maar ik denk dat er genoeg inziit 

ook door het halve potje zongedroogde tomaten.....wel zelfgemaakt 

Als de macaroni gaar is en afgespoeld met koud water kan het in de pan met vis en saus .

lekker door elkaar scheppen en goed warm laten worden


Nog een groene salade erbij met zongedroogde tomaatjes ,en dan kunnen we aan tafel

 

                                                               EET SMAKELIJK