Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » loempiataart uit de oven

Ik heb zin om iets te maken wat ik nog nooit gemaakt heb ,makkelijk en gezond...een vooral ...LEKKER!!!!

Ik had laatst in een blad bij de kapper hier over gelezen...wat op internet liggen zoeken

En van alles wat bij elkaar gegooid en nog wat van mij zelf ...en de loempiataart is gemaakt.

Wat hebben we nodig 2 per.

200 gr kipfilet  kleine blokjes gesneden

3 eieren

8 vellen filodeeg

je kunt een pak oosterse wokgroente kopen,maar ik houd meer van vers en zelf snijden

1 stengel prei in reepjes 

knoflook ,ui ,spaanse peper fijn gesneden

wortel ,paprika ,handje champignons allemaal fijn gesneden

250 gram tauge

kruiden ,sojasaus (zoutarme) koriander blaadjes

omelet maken van 3 eieren 

Oven voorverwarmen op 175 graden

springvorm invetten

kipfilet bakken ,spaanse peper knoflook en ui meebakken en dan de rest van de groenten op de tauge na,die doen we het laatst  hoeft maar even

sojasaus kerriepoeder peper en sereh poeder en koriander erdoorheen roeren

Alles goed gemengd de omelet toevoegen 

 

Tijdens het bakken leg je de filodeeglapjes in de springvorm,

1 op de bodem de rest half bodem en net over de rand laten uitkomen ,1 vel bewaren voor  erover heen te leggen

 

Groenten in de springvorm  en leg het laatste lapje filodeeg over de groente met de flapjes van de zijkanten er overheen  goed aandrukken en 45min in een oven van 175 graden

 

Word de bovenkant erg bruin leg er dan zilverfolie over

 

Ik had er wat loempiasaus  en pindasaus bij 

ook bij loempia sauzen en sweet chilisauzen zitten erg veel verschil in  het zoutgehalte

En als je maar een paar druppeljes gebruikt ..neem dan de loempiasaus van Inproba  

vond ik de minst "zoute" ...er zijn verschillen van 3 keer zoveel als deze saus

Pindasaus goed zoutarm te maken met de pindakaas van AH.

Het gerecht is heel erg lekker ook zonder saus


lekker omelet bakken ,groenten snijden,lekker wokken in de oven en daarna smullen