Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » zoete pikante gembersaus

Zoete-Pikante gembersaus is echt heel lekker bij de Oosterse maaltijd het is meer een

Chinese saus als een Indonesische ,maar smaakt goed bij elkaar 


5 gemberbolletjes

100 ml gembersaus

2 lepels zoutarme ketjap

1 lepel rietsuiker

rode peper

2 tenen knoflook

mespunt laos

maizena of aardappelmeel om te binden

op smaak nog wat sambal 

1 glas water


Rode peper en knoflook en de bolletjes gember heel fijn snijden

Water in de pan en de gesneden ingrediënten even laten koken 

na een paar minuten de andere kruiden en sappen erbij goed doorroeren

Beetje in laten koken

 Op het laatst maizenapapje of (aardappelmeel) maken van  1 lepel maizena met 2 lepels water 

Er door heen roeren en nog even dor laten koken ,en klaar is de saus voor op tafel

Eet smakelijk