Dat vind ik het fijne van Spanje ,niet alleen dat je mooi weer heb (meestal),maar je kunt zoveel verse vis kopen en het is spotgoedkoop.

Dus ook  de  sardientjes 

Het is kopen, schoonmaken en marineren en dezelfde dag bakken...En het fijne is dat doen we lekker buiten op de gasplaat.

Ik ben zo blij met dit apperaat

Sardientjes schoonmaken insnijden en de inhoud eruit halen  en schoonspoelen.

Goed droogdeppen met keukenpapier.

We gaan ze marineren

4 tenen knoflook fijn snijden

peterselie

sap van halve citroen

flinke scheut olijfolie...echt niet te zuinig

Gemengde peper uit de oven

chilipoeder

Za `atar kruiden

Alles door elkaar mengen de sardientjes in een bakje doen en de marinade er over heen schenken..

Paar uur in de ijskast kan het goed intrekken

 

20170304_12.jpg

We gaan het gas aanzetten dan kan de plaat heet worden...dit kun je thuis ook maken grilpan b.v.

Sardientjes aan beide kanten bakken,het is gaar als de graat makkelijk los laat...Een paar minuten bakken 

aan elke kant en dan lekker oppeuzelen,  het velletje kan je gewoon opeten ,je houd alleen de kop en graat over.

20170304_21.jpg