Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » boontjes smoor met kipfilet
13886512_1067135140041321_1083522767981477063_n.jpg

Wat ik zo lekker vind van Indonesisch eten ...het is lekker gekruid ,ook zoutarm is het lekker,het is altijd zo vol smaak,de boontjes zo uit het water is niet lekker ,maar op deze manier blijf je spercieboontjes eten..Het is geen bestaand recept,Ik heb maar wat gedaan maar wel met de Indonesche touch..

of het heeft gesmaakt??? 

Alles is opgegaan zo lekker was het.


voor 2 pers

3 0ns kippefilet

4 ons sperciebonen

half bakje champignons

2 tenen knoflook

1 grote ui ,

stukje gember

ketjap (zoutarm) ,

rood pepertje of mespunt sambal ,

Laos ,witte peper

3 eetlepels pindakaas

kokos geraspte (dan wat extra water erbij in de saus)

of kokosmelk

 

We gaan de kipfilet in blokjes snijden en marineren

lepel ketjap peprtje of mespunt sambal en wat citroensap knijpen we er boven uit

laat maar een uurtje marineren

Boontjes schoonmaken en een minuut of 10 koken afspoelen onder de koude kraan gaart het niet door,beetje knapperig mogen ze wel zijn

Champignons schoonmaken in stukjes snijden en bakken met wat gesneden

gember

als ze gaar zijn bij de boontjes in een schaal ,in een kommetje wat ketjap met citroensap en een beetje sambal door elkaar roeren ,dit mengsel door de bonen champignons roeren.

Ui snijden in kleine stukken

blokje stemgember kleinsnijden

We gaan dit roerbakken in de wok in olie

kipfilet erbij en goed bruin laten bakken

3 eetlepels pindakaas er bij en doorheen roeren 

Geraspte kokos erbij en wat water bij gieten,

alles goed door elkaar roeren en even door laten bakken ,

boontjes  mengsel erbij doen en nog 5 min. mee laten sudderen

lekker met witte rijst ,gebakken uitjes en wat zoetzure groente en een stukje emping (zoutarm).