Home; zoutarme recepten » groente » bloemkool gratinè
20160105_19.jpg

Bloemkool uit de oven met een krokant korstje

Bloemkool is èèn van mijn favoriete groenten ,niet die van mijn man dus die maak ik voor mij alleen

wat hebben we nodig

 

 

voor 2 pers.

kleine bloemkool

100 gr champignons en 1 ui

wat tomaatjes of grote tomaat

2 beschuiten

geraspte kaas

peterselie, paprikapoeder,peper, aromat 

paar lepels creme fraiche en een ei.

 

 

We beginnen met de  bloemkool net niet gaar laten koken

oven op 170 graden zetten

ui  gesnipperd bakken in olijfolie en daar doen we de champignons bij

lekker bruin bakken met peper en paprikapoeder  

we leggen dit in de ingevette ovenschaal

tomaatjes eroverheen

de bloemkool die 10 min. gekookt heeft leggen we daar weer bovenop

ei los kloppen en creme frache erbij en wat gerasptekaas  er door scheppen wat peper en nootmuskaat 

dit mengsel gieten we over  de  bloemkool schotel

Beschuiten fijn maken en hier doen we ook geraspte kaas doorheen en wat peterselie ...gewoon naar smaak

Alles over  de schotel strooien en dan de oven in

ongeveer  een half uur op 170 graden in de oven en klaar is je schotel

Heb je een oven met een grill stand dan kan je de laatste 5 min nog even laten grillen tot hij een mooi korstje heeft gekregen

Lekker met een bal gehakt

Ik had  hier meer als genoeg aan en hoefde er geen aardappels bij


uitjes  en champignons in de pan de bloemkool koken en de creme fraiche door het ei roeren



                 alles erop en erin dan de oven in    en dan op mijn bordje