Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » Parmentier de Canard
20151111_8aa.jpg

Parmentier de canard

 

 

 

Het gerecht ;als je het op tafel zet denk je ...het ziet er on ooglijk uit ,maar het is verrukkelijk ,en ik heb er al veel mensen blij mee verrast, nu ook zoutarm.

 

Uit Frankrijk neem ik de Confit de Canard uit blik mee (er zit zout in ...dus verder nergens iets van vervanger in doen)

,je kunt ze ook per stuk kopen en in speciaalzaken zal het ook wel te krijgen zijn .In blik zitten meestal 4 a 5 poten.

 

We gaan het blik langzaam verwarmen in heet water,er zit veel vet in (eigen vet ) maar dat willen we niet eten ,en daarna kun je de poten uit het vet tillen

We gaan het vet van de poten afhalen en het vlees versnipperen we ,gewoon met de handen  (het vlees is al gaar)

Wat hebben we verder nodig;

Aardappels voor 4 pers

ui

champignons 

kastanje champignons

verse peterselie

Crème frache voor door de aardappelpuree

melk

peper aromat en beetje mosterd

boter om de schaal in te vetten

 

Ondertussen zetten we aardappelen op (liefst bintjes) goed gaar koken  we maken er puree van.

  ui met fijn  gesneden champignons bakken we in roomboter ook lekker met wat kastanje champignons erbij,

Peterselie strooien we erover wat aromat (zoutarme) en peper uit de molen

 

Van de aardappels maken we een rijke puree,met een paar flinke lepels Creme frache , peper wat mosterd  aromat en melk

Allemaal naar smaak en tot je het met de mixer kan kloppen,daarna nog flink verse peterselie erdoor heen lepelen

Een grote ovenschotel vetten we in en gaan we vullen

 Eerste laag ; het vlees van de confit de canard

een laag champignons met ui

een laag puree

Dit herhalen we ;bovenste laag is puree

 Je kunt dit gerecht een dag van tevoren maken ...altijd makkelijk als je gasten verwacht.

 Oven 180 graden voorverwarmen en het gerecht 30 min. tot 3 kwartier in de oven bij 180 graden

 Hangt ervan af hoe koud het uit de ijskast komt of het komt net van het vuur

 Heerlijk met stoofpeertjes en een Franse salade vooraf.