Home; zoutarme recepten » baksels » pruimen of abrikozenkoek
20170729_19.jpg

Dit is een makkelijk en snel recept om iets te maken bij de koffie,en ontzettend lekker

het gaat zo snel dat ik vergat  foto`s te maken tijdens het proces en voorbereiding.

Die maak ik als ik deze koek nog eens maak.

Je kunt alleen voor pruimen kiezen of alleen voor abrikozen.

ik heb ze allebei in huis en gebruik ze dan ook alle twee

wat hebben we nodig ...;

 

mixer

 rond bakblik of springvorm

bakpapier ,zo handig om de koek uit een gewoon bakblik te halen 

Oven voorverwarmen op 170 graden


150 gram roomboter

100 gram suiker

100 gram bloem

50 gram amandelmeel (geeft zo`n lekkere smaak)

2 theelepels bakpoeder

3 eieren 

6 pruimen of 6 abrikozen of mixen

beetje bloem voor het fruit


Boter en suiker bij elkaar in schaal en met de mixer goed door elkaar mixen

 èèn voor èèn het ei er door mixen tot romige massa

Bloem ,amandelmeel en bakpoeder bij elkaar even doorroeren en bij het 

roomboter eimengsel even door mixen.

Vorm invetten of bakpapier erin leggen en het romige mengsel in de vorm schenken

en  goed verdelen

Abrikozen in tweeën snijden en de pit eruit

pruimen groot in zessen, en klein in vieren snijden en pit eruit

Even de open kant van het fruit door het bloem halen  (zakt het niet helemaal naar beneden ..hoop je dan)

en over de koek verdelen.

Koek gaat de oven in voor 35 a 40 minuten   even prikken op het laatst met sate prikker

gaar is prikker is dan droog

Hij rijst mooi op het fruit zie je dan niet meer

Koek uit de oven en af laten koelen 

 Lang kun je er niet vanaf blijven het ruikt zo lekker

Strooi er wat poeder suiker over en ook lekker...... natuurlijk wat slagroom



20170729_25.jpg