Home; zoutarme recepten » stoofpotjes » rundvlees met bier in de oven gegaard

Wat ben ik blij met de winter ...niet het weer ,maar om stoofpotjes te maken en vandaag met donker bier....sjalotjes

lekker ik maak het weer een dag van te voren,

Ik ga genoeg maken zodat ik nog een portie kan invriezen..

Altijd makkelijk als je wat lekkers uit de vriezer kan pakken na een drukke dag

WE nemen een pan  die ook de oven in mag. Liefst een  gietijzer pan

1 kg.runderlappen

1 speklap in blokjes snijden

3 stengels bleekselderij

2 winterwortels

3 tenen knoflook

400 gram  sjalotjes

1 flesje donkerbruin bier

1 klein blikje tomatenketchup

pruimen gelei of een paar gedroogde pruimen

laurierblad

Gerookt paprikapoeder, zwarte peper

bouillontablet zoutarm

bloem

olijfolie en roomboter.


20161201_1-kopie.jpg
20161201_8-kopie.jpg
20161201_11.jpg

Rundvlees in dobbelsteentjes snijden peper en gerookte paprikapoeder erover heen strooien ,goed in laten trekken,bloem erover strooien..niet teveel.

Alle groenten snijden behalve de sjalotjes

Olijfolie in de pan en het vlees in gedeeltes aanbraden.

Vlees uit de pan ,we bakken er de spekjes in aan met de bleekselderij en de knoflook

Bloem erover heen strooien en even door roeren 

Tomatenpuree erbij, donker bier 250 ml en 200 ml  water

Bouillontablet en laurierblad erbij en de pruimen of pruimengelei,naar smaak

laat het een uurtje pruttelen met de deksel op de pan.

Ondertussen schillen we de sjalotten en de wortelen in plakjes snijden

Roomboter in de koekenpan en we bakken de wortels met de sjalotjes in de roomboter ,zwarte peper erover .

Oven voorverwarmen op 180 graden  hete luchtoven 170 graden

na een uur doen we de wortels met sjalotten in de vleespan,ook de roomboter erbij

En de pan gaat met deksel in de oven...(Kan de deksel niet in de oven ,neem aluminium folie dubbel en klem dat op de pan)

na anderhalf of 2 uur(even controleren) is het suddergerecht klaar.

Je kunt het gelijk eten ,maar  ook een nachtje koel wegzetten en de volgende dag eten zijn de smaken nog meer ingetrokken.

Lekker met gekookte aardappelen, puree of aardappelen uit de oven

het zal zeker smullen worden


 voor het de oven in gaat                    na anderhalf uur in de oven