Home; zoutarme recepten » stoofpotjes » Rundvlees op zijn Z-Afrikaans

Afrikaans rundvlees gerecht ...wat kan je je daar bij voorstellen ,lekker rundvlees,met groente en pindakaas enz....

wintertijd zo lekker om met rundvlees dat lang moet sudderen bezig te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 7 ons rundvlees.....ik maak het voor 2 dagen

2  grote uien

4 tenen knoflook

3 wortels

gemberwortel ongeveer 1 cm

tomaten puree

pindakaas  4 lepels (ik heb zoutarme natuurpindakaas daar is niks aan toegevoegd ,vrij dun ...)

Peper .. paprikapoeder runderbouillontablet zoutarm

2 laurierbladeren

scheutje azijn.

Vlees in blokjes snijden..uien en wortel grof snijden 

knoflook heel fijn snijden

In een pan met dikke bodem een  4 lepels pindakaas  warm laten worden, er zit genoeg olie in en niks erbij doen

Vlees bij de pindakaas en goed doorheen draaien ,we bakken het vlees zo met de pindakaas

Uien en knoflook ook hierbij doen en mee laten bakken en de gesneden gember

Wortels ook nog erbij en dan half pak gezeefde tomaten

scheutje azijn ...

wat water ,bouillontablet kruimelen we erboven

 2 laurierbladeren erbij 

peper ,gerookte paprikapoeder naar smaak...gemalen chilivlokken voor de pit

En dan deksel op de pan en laat het zo`n twee en een half uur sudderen

Even proeven ,niet gaar genoeg laat maar verder sudderen

En zoals elk rundvleesgerecht eten we deze ook weer een dagje later.

Het is goed ingedikt door de uien en pindakaas ,we hoeven er geen bloem bij te doen om in te dikken..

Doe dit altijd bekijken als je het vleesgerecht pas een dag later eet..Het is dan meestal niet nodig

Dit keer met een vlugge bami

Daar doe ik niet zoveel doorheen er zit genoeg bij het vlees.

Wel een omelet ...ui knoflook Spaanse peper   en een preitje en

wat kruiden

Gekookte en gare mie er doorheen en we hebben een lekkere makkelijke bami

Die heerlijk smaakt bij het Z-Afrikaanse rundvleesgerecht

Dag erop met gebakken aardappels en sla

 




dag 2 lekker met gebakken aardappels