Heerlijk het is april en het asperge-seizoen is begonnen..vanmorgen een kg  gekocht op de markt en soep van gemaakt..

Lekkere romige soep 

Alles kun je gebruiken van de asperges. 

De schillen en de harde stukken die je er af snijd daar maak je de bouillon van.

De kopjes  van de asperges houden we apart die doen we later  in de soep

 1 kg asperges

1 ui

2 selleriestengels

bosje Lavas (maggiplant) 

takje thijm

1  Zoutarme kippenbouillontablet 

roomboter 50gr.

scheut room naar smaak

peper

peterselie en wat losse blaadjes lavas

gekookt ei



Asperges schillen en de harde uiteinden er afsnijden

Water opzetten en van de schillen en harde uiteinden met een bosje lavas een bouillon trekken

Laat maar pruttelen het ruikt heerlijk .Kan rustig een uurtje trekken.

Ui snipperen selleriestengels in ringetjes snijden ,en in de 50 gr roomboter die gesmolten  is zacht laten worden 

Asperges de koppen er af snijden en apart houden

 de rest van de stengels asperges in stukken snijden van een paar cm.

Als de ui zacht is dan de asperges erbij doen en een minuut of wat mee laten bakken

haal  de schillen en harde stukken uit de bouillon.

Schenk ongeveer een liter bouillon bij de asperges en ongeveer 20 min laten koken.

In de rest van de bouillon koken  we de gehalveerde koppen van de asperges een minuut of 5 

In de soep van de asperges strooien we wat peper en een zoutarme kippenbouillontablet erbij.

En wat thym ,alles staat nu in mijn kruidentuin ,ik kan plukken wat ik wil nu.

Na 20 min de soep glad en romig pureren met de staaf mixer

Room erdoor roeren en wat peterselie of lavas  toevoegen...Naar smaak nog peper toe voegen

Als laatste de aspergekoppen toevoegen. 

Lekker bij de lunch als voorafje .je kunt de soep zo eten ,maar wat ontzettend lekker is met stukjes gekookt ei erin 

Natuurlijk ook bij  de paasbrunch

 

Eet smakelijk