Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Het is herfst ,dat betekent voor mij stoofpotjes bijna 1 keer per week maak ik er wel eentje..

Het liefst van sucadelappen of riblappen

Er moet wel een randje vet aan zitten, dat zorgt dat het vlees mals blijft.

Ik had de dag ervoor een stoofpot gemaakt waar een flesje donkerbier doorheen is gegaan ..het geeft zo`n krachtige smaak aan het vlees.

En als het een dagje gestaan heeft is het nog lekkerder.

Meestal maak ik stoofvlees voor 2 dagen..het heeft uren staan sudderen dan mag je er ook een paar dagen plezier van hebben.

Appels zijn volop verkrijgbaar die hebben we nodig voor de jachtschotel.

Natuurlijk kun je een rundvleesstoof dezelfde dag maken en dan verder afwerken.

Maar mijn runderstoof is klaar en ik maak het recept vanaf dat moment verder

 

Wat hebben we nodig voor 2 a 3 pers.

 


Restant van je favoriete runderstoofpot deze b.v.



250 gram champignons 

1 a 2 appels jonagold of elstar

500 gram aardappels

scheutje melk of room

 50 gram roomboter

2 lepels ahornsiroop 

kleine lepel z/a mosterd

peper

paneermeel


Aardappels schillen wassen en koken tot ze gaar zijn.

Champignons in plakjes snijden en bakken in wat roomboter tot ze mooi gekleurd zijn..zijn ze klaar doe ze bij de runderstoof.

Maar heb je ze al mee gesudderd ook goed

Strooi er wat peper over.

Ondertussen ovenschaal klaarzetten en invetten.

Oven voorverwarmen op 200 graden

 

Appels schillen en van klokhuis ontdoen.

In plakjes snijden en in roomboter bakken.

schud er wat van  de maplesirup (ahornsiroop) over

De appeltjes karamaliseren  en ze worden heerlijk zoet.



Van de gare aardappeltjes stampen we een puree met mosterd en peper en wat melk of room.

 

In de ingevette ovenschaal leggen we eerst de runderstoof met champignons.

Daar bovenop een laag van de gebakken appeltjes...bewaar er een paar.

Dan de aardappelpuree en strijk het uit over de hele ovenschaal uit

leg er nog wat appelstukjes op.

Paneermeel erover strooien en kleine klontjes roomboter.

En zet de schaal voor een half uur in de warme oven op 200 graden. voor een half uur tot de bovenkant een  mooi bruin korstje heeft.

Het is een heerlijke herfstschotel en echt genieten..







Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.