Rucola-salade altijd lekker en je kunt het overal bijzetten of als voorgerecht of bij de hoofdmaaltijd...het vraagt niet veel tijd is niet veel werk en het heeft een lekkere smaak  van zichzelf zodat een dressing niet overdadig moet zijn.

Eenvoudige basissalade van rucola...jje kunt het uitbreiden met kastanjes warm geitenkaasje...is het echt Frans...noem maar op

Maar het belangrijkste is de olie;...een hele goede olijfolie die je niet gebruikt met bakken,  of je gebruikt een notenolie.

Tip ben je ooit in Frankrijk ,of laat het meenemen de noten-olie is van betere en smaak vollere kwaliteit,  ook voor de prijs .dan degene die je hier koopt ,misschien is er ergens een goede winkel ...maar notenolie uit de supermarkt lijkt er niet op

voor deze salade had ik voor 2 pers

1 zakje rucola

8 a 10 cherry tomaatjes

2 stengels lente ui

handje pijnboompitten

peterselie

Onderop de rucola...tomaatjes in partjes snijden, gesneden lenteui erover 

peterselie en de pijnboompitten en dan de dressing erover heen laten druppelen

 

Voor de dressing

scheutje goede olijfolie

citroensap  (1 eetlepel)   is eigen naar smaak...ik weeg nooit wat af ,gaat naar                             eigen inzicht

1 kleine lepel honing

gemalen chilivlokken 

Alles door elkaar mengen en over de salade laten druppelen met een lepel

Eet smakelijk