20150327_65.jpg

Zo zie je bij restaurantjes de platte kippen(Franco piri piri) liggen op de BBQ ,

Je moet er altijd op tijd bij zijn anders krijg je geen plaats...zo lekker ,

en al de kippen die op de BBQ liggen gaan ook allemaal op

en voor nog geen 7 euro eet je je buikje vol met  friet ,sla en een glas wijn 

maar nu gaan we zelf aan de slag het is winter ,niks geen BBQ...het gaat de oven in.

4 kipdrumsticks heb ik en daar ga ik een marinade voor maken...ik maak het dit keer niet te scherp

Marinade;

1 Spaanse peper

2 tenen knoflook

rozemarijn even breken 

halve eetlepel gerookte paprikapoeder

naar smaak (halve theelepel) chilipoeder

peper

paprikapoeder 1 theelepel

persillade (mengsel knoflook met peterselie ..heel fijn)

Paar lepels olijfolie

1 lepel rode wijnazijn 

 en een kneep uit een citroen

P1020628.jpg

Dit mengen we goed door elkaar  en met  dit mengsel smeren we de kipdelen goed  in,alles mag erop

en laat het in de koelkast een paar uur intrekken.

Oven voorverwarmen  op 200 graden en ongeveer een uur gaan de drumsticks de oven in

In Portugal krijg je er altijd sla bij en frieten en nog apart  word  de kip ingekwast met een piri pirisausen die is echt scherp

Wij eten het vandaag met spercieboontjes gemengd met champignons even mee gewokt met een uitje en knoflook,wat peper erdoor heen en van Verstegen de gemengde kruiden Za 'atar...MMM..Het zijn kruiden uit de Oosterse keuken   en lekker gebakken aardappeltjes of frieten erbij en je heb een complete maaltijd.