Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » Makreel oosters (ikan)
20160422_36.jpg

Een paar lekkere verse makrelen gekocht

laten schoonmaken en een nachtje in de marinade gezet..

 

 

Marinade;

2 uien grof gesneden

5  tenen fijn gesneden knoflook

citroensap

olijfolie

ketjap

mespunt sambal

peper

1 bolletje stemgember

makreel in stukken gesneden

Alles bij elkaar in een schaal en een nachtje in de ijskast

Het gerecht is vlug klaar   beetje olijfolie in de wok

Makreel uit de marinade halen op hoog vuur bakken 

na een paar minuten de marinade met de uien bij de makreel 

en op hoog vuur meebakken ,na een minuut of 5 is het gerecht klaar nog wat gesneden lente uites overheen strooien 

En eet smakelijk ,met  b.v. stokbrood of rijst erbij en een salade



foto 1 in de marinade                            makreel bakken