Home; zoutarme recepten » eiergerechten » ei-groente muffins

Lekker lunchgerecht deze gezonde groente ei muffins

Restjes groente kun je mooi verwerken op deze manier, lekker met wat salade,

In de lunchbox om mee te  nemen warm of koud allebei lekker

Je kunt het een dag of avond van tevoren klaar maken . ideale muffin

Wat hebben we nodig voor 6 muffins ;

muffin vorm

halve courgette

handje champignons

1 sjalot

halve paprika 

1 rondje geitenkaas

klein handje geraspte kaas

peterselie

theelepel harissa (milde ,heb je de scherpe ,wat minder ...naar smaak)

peper

kerriepoeder

paprikapoeder

Italiaanse gedroogde kruiden

2 eieren 

 melk 

olijfolie

Oven voor verwarmen op 180 graden ( hete luchtoven)

Groente fijn snijden in kleine blokjes

sjalotje in de olijfolie glazig bakken.

De rest van de groente erbij

even laten meebakken ,kruiden en harissa erbij 

Ondertussen de eieren kloppen met melk en peper ,paprikapoeder

Wat geraspte kaas er doorheen

 

Is de groente bijna gaar gaan we de muffinvorm vullen

voor de helft groente

klein stukje geitenkaas erbovenop en peterselie

 

 

Het eimengsel over de groente schudden en dan  voor 20 minuten de oven in op 180 graden

Heb je een gewone oven of gasoven dan op 200 graden 

Na 20 minuten niet gelijk uit de oven halen

oven uitzetten en de deur op een kier of helemaal open 

De reden hiervan is dat het niet in elkaar zakt ,zo blijft het mooi hoog

na een minuut of 5 kunnen ze uit de oven,

en je drukt van onderen (bodem)  om deze groente ei muffins er heel uit te halen.

Ze zijn heerlijk ,ik heb er nog een paar weggelegd voor morgen