Kip in braadzak en frieten van bintjes gemaakt

Wat een lekker maaltje zeker nog met zelfgemaakte appelmoes en stoofpeertjes erbij

Ik beschrijf alleen de kip.

Altijd kocht ik kant en klaar braadzakken met kruiden maar er zit wel heel veel zout in,dus we gaan kruiden nu zelf toevoegen

 

 

 

Ik heb zelf een kruidenmengsel gemaakt van;

knoflookpoeder

sereh

witte peper en gemengde peper uit de molen.

Persillade (Frankrijk ;peterselie gemengd met knoflook)

koriander

kerriepoeder

Ras el hanout

knorr aromat zoutarm,

Alles bij door elkaar roeren en de kippenpoten er mee bestrooien

Poten in de braadzak en de laatste kruiden  nog in de zak strooien 

In de voorverwarmde oven een 1uur op 200 graden laten garen 

En dan komen er daarna krokante kippenboutjes uit de zak

erruggggg  lekker

 


de kruiden  het mengsel en de poten gekruid