Home; zoutarme recepten » Asperge recepten » klein aspergetaartje

lekker aspergetaartje 

het recept is voor 4 vormpjes

wat hebben we nodig ;

 

250 gram asperges

4 velletjes bladerdeeg

roomboter

bloem

1 dessertlepel zoutarme mosterd

100 a 150 ml bouillon

100 ml room

1 eidooier

 25 gram geraspte kaas  (Ementhaler)

                                                                                                                  peper                        

                                                                                                                    sellerieblad

                                                                                                                   1 zoutarme kippenbouillontablet                                                                               


Asperges schoonmaken ...goed schillen en achterkantjes eraf snijden

doe alles in een grote pan dit maakt de bouillon lekker ,de asperges leg je er boven op 

sellerieblad en lavas en de zoutarme kippenbouillontablet 

laat het aan de kook komen en 20 minuten laten koken

(je kunt meer asperges tegelijk koken ,maak je gelijk een aspergesoep ..deed ik nu ook)

 

Als de asperges gaar zijn haal ze uit de pan en snijd ze in stukken van 2 cm

Ik heb siliconen vormpjes maar metalen zijn ook goed allebei moeten ze goed ingevet worden

oven voorverwarmen op 200 graden

bladerdeeg laten ontdooien

in de vormpjes doen en gaatjes met de vork in de bodem prikken van het bladerdeeg

10 minuten de oven in

Ondertussen gaan we een roux maken

Roomboter laten smelten ,bloem erbij en goed doorkloppen met de garde

bouillon erbij mag niet te dun worden let daar goed op

laat het een paar minuten doorkoken

Mosterd helft van de kaas ,peper en asperges en geklopt eigeel  en room erbij en even goed laten meekoken.

We halen de bakjes bladerdeeg uit de oven en doen een lepel van het aspergemengsel erbovenop

de rest van de kaas erover strooien

We zetten ze nog eens terug in de oven voor 10 a 15 minuten op 200 graden

laat ze even afkoelen en dan eet smakelijk