Kippilav met witte rijst een snelle maaltijd die ook nog ontzettend lekker is.

Ik gebruik veel groente en voor het fruit neem ik een blik abrikozen ,je kunt natuurlijk ook een blik perziken of ananas nemen.

Wat je zelf lekker vind, is het zomer neem je lekker vers fruit.


Voor 2 pers.

250gr kipfilet

1 ui

2 tenen knoflook

1 stengel bleekselderij

1 rode paprika

250gr sperciebonen

1 klein blikje z/a tomatenketchup (DelMonte)

1 blik abrikozen

1 lepel gembersiroop

2 lepels z/a ketjap

zwarte peper

kerriepoeder

olijfolie om te bakken

witte rijst


 Rijst kokenKipfilet in blokjes snijden

knoflook en ui heel fijn snijden

paprika en selleriestengel in blokjes en reepjes snijden

boontjes schoonmaken (die kook ik even apart tot ze bijna gaar zijn)

Kerrie en zwarte peper over de kipfilet ,even laten intrekken.

 


Olijfolie in de wok en ui en knoflook even glazig bakken.

kipfilet erbij in de wok, even op hoog vuur bruin bakken 

Paprika en selleriestengel erbij ook meebakken en goed omschudden

Tomatenpuree ,z/a ketjap en gembersiroop en wat sap van het fruit uit blik in de wok

laat alles goed war worden ,lekker even laten pruttelen 

En laat het wat inkoken tot de groente ook wat gaart 

Boontjes erbij en  het fruit uit blik zoveel als waar jezelf zin in heb.

Ik maak er nog een beetje tomaten salde bij en we hebben een heerlijk vlug klaar maaltj