Kip-pilav met witte rijst een snelle maaltijd die ook nog ontzettend lekker is.

het komt oorspronkelijk uit het midden oosten uit  Perzië

Ik gebruik nu verse nectarines ,maar je kunt ook een blik nemen of abrikozen 


Voor 2 pers.

250gr kipfilet

1 ui

2 tenen knoflook

1 rode puntpaprika

2 kleine blikjes z/a tomatenketchup (DelMonte)

vers fruit 2 nectarines of abrikozen

inde winter een blik fruit

1 lepel gembersiroop

2 lepels z/a ketjap

theelepel sambal

1 kopje witte wijn

halve zoutarme kippenbouillontablet

zwarte peper

kerriepoeder

peterselie

lente uitjes

amandelschaafsel

olijfolie om te bakken

witte rijst


 Witte rijst koken (kijk op je verpakking hoe lang)

Kipfilet in blokjes snijden

knoflook en ui heel fijn snijden

paprika in blokjes en reepjes snijden

Kerrie en zwarte peper over de kipfilet ,even laten intrekken.

 


Olijfolie in de wok en ui en knoflook even glazig bakken.

kipfilet erbij in de wok, even op hoog vuur bruin bakken 

Paprika  erbij ook meebakken en goed omschudden

Tomatenpuree ,z/a ketjap en gembersiroop  sambal en wat sap van het fruit uit blik (anders witte wijn) in de wok en de halve bouillontablet

laat alles goed gaar worden ,lekker even laten pruttelen 

fruit erbij en als  laatste peterselie en gesneden lenteuitjes

Op je bord pas het amandelschaafsel erop