Indonesische kip met witte rijst en pindasaus

zoetzure komkommers

 

 

 

Ik heb er tegen opgezien ,maar nu heb ik zoutarme ketjap ,zoutarme pindakaas,dan gaan we eens oosters koken ...

Het is mijn eigen recept ,beetje babi ketjap maar toch anders

het begint al ik heb kipfilet genomen

 

Oke we gaan beginnen ,wat hebben we nodig

 

 

Vlees marineren; 

 2 tenen knoflook

2 sjalotten en

een stukje gember heel fijn snijden

kipfilet in blokjes snijden

peper

koenjit

serehpoeder,

mespunt sambal ,

citroensap  ,

koriander en

arachide olie

Allemaal in een schaal bij elkaar doen en een paar uurtjes in de ijskast zetten....de kruiden trekken dan goed in.

We snijden dan  de prei, paprika en champignons in reepjes

Wokpan op hoog vuur en vlees in marinade goed aanbakken daarna de groente erbij

ondertussen witte rijst koken Bouillontablet erbij zoutarm (Damhert van  AH

lekkere komkommersalade erbij ,met pittige rode ui

Over het geheel sesamzaadjes en het was een maaltijd om te smullen

Dit ga ik vaker maken !!!

pindasaus lekkere pindasaus