Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » Spruitjes Marokaans
20170126_25.jpg

Of ze dit echt eten in Marokko zou ik niet weten ,

Maar hier zullen ze het ongetwijfeld eten

En misschien wel op mijn manier .

Je kunt het eten met couscous of rijst ,misschien wel lekker met gebakken aardappels.

 

 

voor 2 pers

250 gram rundergehakt

1 pond spruitjes

halve gele paprika

1 sjalot 

2 tenen knoflook

14 gedroogde abrikozen

sap van mandarijn of sinaasappel

peterselie ,1 stengel lente ui

Marrokaanse kruiden , ras el hanout ,peper, chilivlokken uit de molen

halve zoutarme runderbouillontablet

 

Spruitjes  schoonmaken  en even bijna gaar koken

Sjalot ,knoflook en paprika fijn snijden

Gehakt in de wok in olijfolie rul bakken

ui knoflook en paprika erbij en de kruiden ,mag flink gekruid worden met de ras el hanout 

Alles even lekker meebakken 

Abrikozen halveren en inde wok erbij doen en het sap van de mandarijn of sinaasappel

de abrikozen wellen zo gelijk

halve z.a. runderbouillontablet erbij

De bijna gare spruiten afgieten en bij het gehaktmengsel doen

Alles goed omscheppen

peterselie en lente ui fijn snijden en over het gerecht strooien...en klaar is het !!

Eet smakelijk

 

het is echt lekker...dit gerecht is een blijvertje ..mmmmmjammie