Home; zoutarme recepten » desserts » Kaiserschmarnn

Dit recept verzin je niet zelfs dit bestaat natuurlijk,

Je kunt er je eigen draai aan geven door ingrediënten toe te voegen rozijnen zie ik vaak staan,dat wilde ik niet maar wel warme kersen dat leek mij lekker en de  snuf zout die er orgineel in moet laat ik ook achterwege

We gaan voor het traditionele gerecht ...pas op het smaakt hemels en je wilt eigenlijk meer veel meer maar pas op het vult heel erg ,lekker met een kop expresso erbij

********************Kaiserschmarnn********************

Voor 4 personen

 4 eieren

50 gr. suiker  (2 eetlepels)

125 gr. bloem

125 ml melk

roomboter om te bakken

kersen en poedersuiker is optioneel  ...maar wel lekker

Zet alles neer wat je nodig heb ;

2 schalen een mixer een koekenpan of hapjespan

spatel

omschepspatel of pannenkoeklepel

weegschaal of maatbeker

pannetje voor de kersen op te warmen

2 borden

We gaan beginnen ;

eieren splitsen ,schaal voor het eigeel en een aparte kleinere voor de eiwitten

suiker bij het eigeel en romig kloppen

Melk   en bloem erbij en goed door mixen

We gaan nu de eiwitten kloppen en de gardes eerst goed afwassen , want het moet allemaal vetvrij zijn anders kun je kloppen wat  je wil de  eiwitten stijven niet op.

Als het mooi opgestijfd is ( je moet bergjes zien in het eiwit ,hoeft geen stijve punt eiwit te zijn )

door het eigeel beslag spatelen langzaam zodat het beslag luchtig blijft.

Boter in de koekenpan en het beslag goudbruinbakken 

ondertussen de kersen opwarmen

Omdraaien ook weer goudbruin laten  baken en met 2 spatels in stukken maken



Op het bordje en warme kersen erover en poedersuiker...mmmm hemels lekker