20170303_24.jpg

Makreel uit de oven weer is wat anders als gerookte makreel die voor ons veel te zout  is en zo kun je toch genieten van een heerlijke makreel ,het is een stevige vis.In Spanje word elke vis voor je schoongemaakt ideaal,hoeven we niet moeilijk te doen in de camper...Ik heb het wel eens gevraagd op de markt thuis waar ik  vis kocht ..kan het schoongemaakt worden??...gewend dat het in het buitenland altijd word gedaan...Maar ik kreeg als antwoord .....tijd is geld....lekker vis eten in het buitenland dan...

20170303_66.jpg

2 grote makrelen schoongemaakt

1 ui

2 tenen knoflook

1 citroen

peterselie

lente uitjes 3 stuks

zoutarme ketjap 3 eetlepels

Spaans pepertjes..(niet te krijgen in Spanje ..mespunt sambal genomen en chilipoeder voor de pit)

gemberbolletje

gembersiroop 1 eetlepel

half pakje tomato frito

Za àtar kruiden 

20170303_2.jpg

Oven voorverwarmen op 180 graden

ui,knoflook, lente uitjes en gemberbolletje kleinsnijden

Dit bakken we allemaal even aan in de olijfolie

Dan de gembersiroop rood  pepertje ketjap  en wat citroensap er bijvoegen 

Ovenschaal invetten  en de makrelen in de schaal leggen we kruiden de makrelen van binnen met de

Za`atar kruiden en leggen er een schijfje citroen in

Als  de saus klaar is doen we er ook een lepel van dit mengsel in de makreel 

de rest van de saus schenken we over de makrelen

peterselie fijn snijden en er overheen strooien

Dan gaat de schaal 20 min . de oven in op 180 graden

Lekker met gewokte mixgroenten ...bloemkool ,brocoli ,wortels en peulen.